5 تکنیک حرفه ی ماساژ پا

ماساژ پا یکی از بهترین روش ها برای رفع خستگی تمام بدن است که می تواند به افزایش آرامش شما کمک شایانی کند، خوب است بدانید که در ماساژ پا قسمت های مختلفی وجود دارد که از آن ها می توان به ماساژ کف پا، پشت پا و ساق پا اشاره کرد. با انجام تکنیک های ماساژ پا شما می توانید مشکلاتی نظیر درد پا، مشکلات قلبی و حتی انواع سردرد ها را درمان کنید. ماساژ پا خود به تنهایی می تواند به رفع خستگی شما کمک کند و سبب آرامش ذهن شود.

حتما از خودتان می پرسید اما من که ماساژ بلد نیستم ! لازم نیست نگران این مسئله باشید فقط کافی است 5 دقیقه از وقتتان را صرف خواندن این مقاله کنید تا بتوانید مثل یک ماساژور حرفه ای پاهایتان را ماساژ دهید و باقی عمرتان را سلامت زندگی کنید.

آموزش ماساژ پا

آموزش ماساژ پا

تکنیک های ماساژ پا

پیش از شروع آموزش ماساژ پا شما باید بدانید که برای ماساژ باید نقاط مختلفی از پا را ماساژ دهید که از آن ها می توان به کف پا، انگشتان پا، پنجه ی پا، پاشنه و ساق پا اشاره کرد. که در ادامه به صورت قدم به قدم به شما یاد می دهیم که چگونه خودتان پاهایتان را ماساژ دهید.

آموزش ماساژ کف پا

کف پا از مهم ترین نقاط پا به شمار می رود که دارای نقاط طب فشاری است و در صورتی که شما ماساژ کف پا را به صورت اصولی انجام دهید می تواند برای شما مزایایی فراتر از باور داشته باشد. ماساژ کف پا می تواند برای تمام اندام های بدن مفید باشد و به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کند. در صورتی که شما نقاط طب فشاری کف پا را بشناسید ماساژ کف پا می تواند برای شما فوق العاده باشد. اما قبل از ماساژ کف پا قصد داریم شما را با نقاط طب فشاری آشنا کنیم.

ماساژ ط فشاری

ماساژ طب فشاری

 

نقاط طب فشاری چیست ؟

نقاط طب فشاری بر گرفته از اصول طب سوزنی چینی هاست، طب فشاری تقریبا مانند طب سوزنی عمل می کند با این تفاوت که برای طب سوزنی درمانگر از سوزن برای تحت تاثیر قرار دادن نقاط کف پا استفاده می کند اما در ماساژ از فشار های کنترل شده ی انگشتان استفاده می شود که هم درد کمتری دارد و هم در برخی موارد تاثیر گذاری بیشتری دارد.

در طب فشاری ماساژور با فشار دادن نقاط ویژه ی از بدن و ماساژ آن ها می توانند بسیاری از بیماری ها را درمان کنند. کف پا از اصلی ترین قسمت های بدن است که در آن اکثر نقاط طب فشاری بدن وجود دارند. شما با ماساژ این نقاط می توانید مشکل یا درد آن نقطه را کاهش دهید یا به طور کامل درمان کنید. برای ماساژ کف پا می توانید با دقت به تصویر زیر نگاه کنید و با توجه به موقعیت نقاط طب فشاری آن ها را به آرامی با انگشت شصت و اشاره فشار دهید و رها کنید. هر نقطه را برای چند ثانیه ماساژ دهید و سپس به سراغ نقطه ی دیگری بروید.

نقاط طب فشاری کف پا

نقاط طب فشاری کف پا

برای مثال اگر شخصی در کلیه هایش احساس درد و یا مشکل دارد می تواند به تصویر بالا نگاه کند و موقعیت طب فشاری کلیه را در کف پا پیدا کند سپس و با فشار دادن آن نقطه برای یک دقیقه می تواند به کاهش درد و یا درمان آن مشکل کمک شایانی کند. (توجه داشته باشید که فشار نباید ثابت باشد و شما باید آن نقطه را فشار دهید و رها کنید این کار را چند مرتبه برای هر نقطه تکرار کنید)

نکته : نقاط طب فشاری در هر دوپا برای تمام اندام وجود ندارد. مثلا نقطه ی طب فشاری قلب فقط در کف پای چپ وجود دارد.

ماساژ کششی کف پا

پس از اینکه چند دقیقه به فشار دادن نقاط طب فشاری کف پا که شامل انگشتان پا، پاشنه و قوس میانی می شود پرداختید. نوبت آن است که دست هایتان را با روغن ماساژ چرب کنید (می توانید از روغن زیتون استفاده کنید) . در صورتی که خودتان قصد دارید کف پاینان را ماساژ دهید روی یک صندلی بنشینید و آن پایتان را که در حال ماساژش هستید را بر روی پای دیگر قرار دهید و زانویتان را خم کنید. حالا انگشت شصت هر دو دستتان را روی انتهای پاشنه ی پا قرار دهید و با انگشتان دیگرتان پایتان را با فشاری ملایم نگه دارید. سپس با اندکی فشار انگشتان شصت دست را به سمت سمت پنجه و سپس انگشتان پا حرکت دهید.

 

ماساژ کف پا

ماساژ کف پا

هنگامی که به انگشتان پا رسیدید آن ها را با انگشت شصت و اشاره یک دست بگیرید و با فشاری آرام به سمت انتهای انگشت حرکت دهید و دوباره از اول این تکنیک را انجام دهید، ده مرتبه این تکنیک را برای هر دوپایتان انجام دهید تا خون به خوبی در کف پا به جریان بی افتد. توجه داشته باشید که فشار بیش از حد یا وارد کردن ضربه به انگشت پا ممکن سبب بروز مشکلاتی شود.

آموزش ماساژ پشت پا

پس از اینکه ماساژ کف پا تمام شد نیاز است که شما پشت پا را که به پاشنه ی آشیل یا قوزک پا نیز معروف است ماساژ دهید. برای ماساژ این نقطه می توانید از انگشتان شصتتان استفاده کنید اما توجه داشته باشید برای ماساژ این قسمت به یک شخص دوماحتیاج است که قوزک پا را ماساژ دهد. به این صورت که شما بر روی زمین دراز می کشید و شخص انگشتان شصت هر دو دست خود را در کنار قوزک پای شما قرار می دهد و با فشاری ملایم انگشت خود را به سمت بالای پا حرکت می دهد.

پس از 10 مرتبه تکرار این تکنیک شخص می تواند با یک دست و با استفاده از انگشت شصت و اشاره قوزک پای شما را چند مرتبه فشار دهد و به آرامی به سمت بالا بکشد این تکنیک را خودتان هم می توانید انجام دهید.

نکته ی مهم :

توجه داشته باشید که هر پا را به صورت کامل ماساژ دهید و سپس به سراغ پای دیگر بروید و تمام مراحل را نیز به ترتیب برای آن ها انجام دهید. در هنگام ماساژ یک پا ، پای دیگر می تواند در حالت ریلکس بر روی بالشت قرار بگیرد.

ماساژ ساق پا برای رفع خستگی

برای ماساژ ساق پا نیز شما به یک شخص دوم احتیاج دارید تا پشت پای شما را ماساژ دهد. شما می توانید دراز بکشید و پاهایتان را بر روی زمین قرار دهید. ماساژور برای ماساژ ساق پا ابتدا باید دست های خود را به روغن ماساژ آغشته کند. سپس دست های خود را به آرامی بر روی قسمت پایینی (قوزک پا) قرار دهد و سپس با فشاری ملایم به سمت بالا حرکت دهد. این حرکت را برای 10 مرتبه برای هر دو پا انجام دهید تا خستگی پا به صورت کامل رفع شود. می توانید در برخی موارد از دست های مشت کرده و با فشاری بیشتر استفاده کنید.

آموزش ماساژ پشت پا

آموزش ماساژ پشت پا

فواید ماساژ پا

تا اینجا ما با برخی از فواید ماساژ پا برای بدن آشنا شدیم اما در ادامه قصد داریم به شما بگوییم چرا باید ماساژ پا را به عنوان یک عادت همیشگی در زندگیتان حفظ کنید و آن را انجام دهید. ماساژ پا فواید فوق العاده ای برای بهبود کارکرد قلب، رفع سردرد، تنظیم فشار خون و رفع بی خوابی دارد که قدم به قدم به بررسی آن های خواهیم پرداخت.

فواید ماساژ رفلکسولوژی

  • فشار روحی و اضطراب را کاهش می دهد
  • بدن را برای بهبودی کامل آماده می کند
  • گردش خون در بدن را به حالت نرمال در می آورد
  • باعث افزایش اعتماد به نفس و آرامش شما  می شود
  • ذهن شما را برای یک خواب راحت و خوب اماده می کند
  • ماساژ رفلکسولوژی باعث می شود که سموم در بدن طی یک دوره چند مرحله ای از بدن خارج شوند

ماساژ پا برای قلب

همه ی ما بار ها جمله ی پا قلب دوم است را شنیده ایم، اما شاید خیلی ها ندانند که علت تشبیه پا به قلب چیست ! همانطور که می دانید جریان خون از قلب به تمام قسمت های بدن پمپاژ می شود و این فرایند به خوبی ادامه پیدا می کند تا زمانی که خون دوباره به قلب باز گردد. هنگام که جریان خون به انتهای پاها و دست ها می رسد مسیر این جریان به سمت قلب تغییر می کند و خون دوباره به سمت قلب باز می گردد.

ماساژ نقطه ی فشاری قلب

نقطه ی فشاری قلب

در قسمت پشتی ساق پا عضلاتی وجود دارد که خون را به سمت قلب ما پمپاژ می کنند. در صورتی که شما از این عضلات به خوبی محافظت کنید گردش خون در بدن شما به خوبی ادامه پیدا می کند. یکی از راه هایی که می توانید با آن به تقویت این عضلات کمک کنید ماساژ کف و ساق پا است. کافی است شما هفته ی یک الی دو مرتبه 10 دقیقه به ماساژ کف و ساق پا که بالا تر به آموزش آن پرداختیم بپردازید تا از بروز مشکلاتی نظیر گرفتگی رگ های بدن و مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری گیری کنید.

همچنین در صورتی که نقطه ای که در بالا در تصویر نشان داده شده است را ماساژ دهید می توانید به بهبود کارکرد قلبتان کمک کنید. توجه داشته باشید که نقطه ی طب فشاری قلب فقط در کف پای چپ وجود دارد.

ماساژ پا برای رفع سردرد

شما با بهره گیری از تکنیک هایی که در بالا آموزش دادیم و ماساژ نقاط فشار بدن که در کف پا وجود دارند می توانید به درمان سردرد کمک کنید. با فشار دادن قسمت جلویی انگشت میانی پای چپ و راست که در تصویر زیرا نیز مشخص است می توانید به کاهش سردرد کمک کنید. با فشار این نقطه فشار های وارده روی سر و مغز شما کم می شود و می توانید طی یک مدت ماساژ کف پا سردردتان را کاهش دهید یا به طور کامل درمان کنید.

 

طب فشاری سردرد

 

تنظیم فشار خون با ماساژ پا

ماساژ کف پا اگر به صورت مداوم ادامه داشته باشد و به صورت اصولی انجام شود می تواند تاثیرات مفیدی در تنظیم فشار خون در بدن داشته باشد. همانطور که بالا تر نیز ذکر کردیم ماساژ پا با تاثیر بر ترشح هرمون کورتیزول باعث آرامش بدن می شود و در نتیجه باعث می شود که فشار خون شما نیز به حالت عادی خود بازگردد.

نقاط تنظیم فشار خون

طب فشاری سردرد

در صورتی که نقاطی که در تصویر بالا نشان داده شده اند را برای یک دقیقه در روز ماساژ دهید می توانید انتظار داشته باشید که فشار خونتان به حالت نرمال خود باز گردد.

درمان بی حسی بدن با ماساژ پا

یکی از معضلاتی که در بسیاری از افراد وجود دارد از دست دادن کل یا بخشی از حس لامسه است. از دلایلی که می تواند باعث از بین رفتن احساس در برخی نقاط بدن شود می توان به افزایش قند در بدن اشاره کرد. با ماساژ کف پا می توان حس لامسه را به بسیار از نقاط بدن نظیر دست ها، پا ها بازگردانید اما درمان این مشکل به تدریج صورت می گیرد و شما باید برای مدتی به ماساژ کف پا بپردازید.

نقاط طب فشاری پا برای خواب

با ماساژ برخی نقاط در پا می توانید به بهتر خوابیدنتان کمک کنید. یکی از علل اصلی بی خوابی نبود آرامش در بدن و وجود فکر های مزاحم است در صورتی که شما طبق تصویر زیر انگشت شصت پایتان را ماساژ دهید می توانید به بدنتان کمک کنید تا در آرامش فرو برود و در نتیجه خواب راحت تری نیز داشته باشید.

نقاط فشاری برای خواب راحتداشتن حالی بهتر با ماساژ پا

شما می توانید با استفاده از تکنیک های ماساژ حس آرامش را به بدن و ذهن خود بازگردانید و در نتیجه از فکر های آزار دهند در امان باشد. ماساژ پا با افزایش انرژی بدن و القای حس رهایی به بدن می تواند به شما کمک کند که بتوانید به جنگ افسردگی بروید و بدنتان در مقابل بیماری ها نیز مقاوم تر شود.

نکته ی مهم :

توجه داشته باشید که ماساژ پا برای اینکه نتیجه ی درمانی داشته باشد حداقل باید هفته ای دو مرتبه انجام شود تا شما بتوانید تاثیرات مثبت آن را در خودتان مشاهده کنید.

دیدگاه‌ها (3)

  1. احسان

    سلام،
    برای ماساژ پا حتما باید از روغن ماساژ زیتون استفاده بشه یا از روغن آفتاب گردون هم میتونیم استفاده کنیم؟

    • ماساژ باما

      درود
      تفاوتی زیادی نداره دوست عزیز سعی کنید از روغن هایی استفاده کنید که خاصیت جذب بالایی روی پوست دارند و به ریلکسیشن کمک می کنن

  2. Tina

    آرامش بعدش عالی بود ، واقعا مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *